Gemensamma steg för ett hållbart Uppsala

Klimatlätt är ett samarbete mellan en rad olika samhällsaktörer som tillsammans vill skapa ett hållbart Uppsala genom samverkan och ökat medborgarengagemang i klimatfrågan.

Initiativtagare till projektet är Uppsala kommun, Chalmers tekniska högskola, webbtjänsten Svalna, Göteborgs universitet, Region Uppsala, Sensus, Studiefrämjandet, Svenska kyrkan och Uppsalahem. Kampanjen genomförs inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Viable Cities och har beviljats medel från Energimyndigheten.

Tillsammans vill vi påskynda klimatomställningen genom att engagera och inspirera medborgare i Uppsala län att leva mer hållbart och minska det egna klimatavtrycket från konsumtionen. Samtidigt involveras företag och andra organisationer som kan erbjuda mer klimatsmarta lösningar och på så sätt underlätta för anställda, kunder och invånare att leva mer hållbart.

Kampanjen Klimatlätt

Att minska sitt klimatavtryck behöver varken vara svårt eller tråkigt- tvärt om! Kampanjen Klimatlätt hjälper dig att minska dina klimatutsläpp ett steg i taget. Sätt upp dina klimatmål själv eller tillsammans med vänner, familj och kollegor och ta del av erbjudanden, verktyg och tips i våra kanaler och aktiviteter. 

Klimatlätt hjälper dig som bor eller verkar i Uppsala län att minska din klimatavtryck. Med appen Svalna kan du sätta upp egna klimatmål, se ditt klimatavtryck och se vilka steg du kan ta får att minska dina utsläpp. Det går också bra att skapa en grupp och sätta mål och sänka utsläppen tillsammans. Häng med på våra aktiviteter som du kan ha koll på i kalendern och följ oss i sociala medier för tips på vilka små förändringar i vardagen som leder till en stor gemensam förändring.

Klimatlätt vänder sig också till företag och organisationer som vill ta ansvar för omställningen till ett resurseffektivt och hållbart samhälle genom att göra det enklare för sina kunder eller medlemmar att leva klimatsmart. Klimatlätt är också ett kul sätt att engagera sin personal i stegtävlingar mot en mer hållbar livsstil.