Vad är Klimatlätt?

Att minska sitt klimatavtryck behöver varken vara svårt eller tråkigt- tvärt om! Kampanjen Klimatlätt hjälper dig att minska dina klimatutsläpp ett steg i taget. Sätt upp dina klimatmål själv eller tillsammans med vänner, familj och kollegor och ta del av erbjudanden, verktyg och tips i våra kanaler och aktiviteter. 

Klimatlätt hjälper dig som bor eller verkar i Uppsala län att minska din klimatavtryck. Med appen Svalna kan du sätta upp egna klimatmål, se ditt klimatavtryck och se vilka steg du kan ta får att minska dina utsläpp. Det går också bra att skapa en grupp och sätta mål och sänka utsläppen tillsammans. Häng med på våra aktiviteter som du kan ha koll på i kalendern och följ oss i sociala medier för tips på vilka små förändringar i vardagen som leder till en stor gemensam förändring.

Klimatlätt vänder sig också till företag och organisationer som vill ta ansvar för omställningen till ett resurseffektivt och hållbart samhälle genom att göra det enklare för sina kunder eller medlemmar att leva klimatsmart. Klimatlätt är också ett kul sätt att engagera sin personal i stegtävlingar mot en hållbarare livsstil.